Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
1 nagyobb krumpli
2 dkg friss élesztő
1 kk cukor
2 dl tejföl
kb. 1 dl tej
3 kk só
6 kanál medvehagyma pesto
10 dkg tökmag
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és villával összetörjük. A tökmagot apróra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. A lisztet tálba tesszük, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tört krumplit, a tejfölt, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, és addig kelesztjük, míg a duplája nem lesz. Ez nagyjából egy órát vesz igénybe. Ha megvan, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és rákenjük a pestot. Megszórjuk a tökmag felével, majd hajtogatjuk. Jobbról és balról is középre hajtjuk a lapot, majd mégegyszer félbe hajtuk. Újra vékonyra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogassuk, majd nyújtsuk kb. másfél cm vastagra. Vágjunk belőle 3 cm-es négyzeteket és tegyük sütőlemezre. Kenjük meg a tetejüket langyos tejjel, és szórjuk meg a maradék tökmaggal. 15-20 perc pihentetés után addig süssük, míg szépen megpirulnak.
–