Hozzávalók:

60 dkg liszt
30 dkg vaj
1 nagyobb krumpli
2 dkg friss élesztő
1 kk cukor
2 dl tejföl
kb. 1 dl tej
3 kk só
6 kanál medvehagyma pesto
10 dkg tökmag

A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és villával összetörjük. A tökmagot apróra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. A lisztet tálba tesszük, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tört krumplit, a tejfölt, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, és addig kelesztjük, míg a duplája nem lesz. Ez nagyjából egy órát vesz igénybe. Ha megvan, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és rákenjük a pestot. Megszórjuk a tökmag felével, majd hajtogatjuk. Jobbról és balról is középre hajtjuk a lapot, majd mégegyszer félbe hajtuk. Újra vékonyra nyújtjuk, és újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogassuk, majd nyújtsuk kb. másfél cm vastagra. Vágjunk belőle 3 cm-es négyzeteket és tegyük sütőlemezre. Kenjük meg a tetejüket langyos tejjel, és szórjuk meg a maradék tökmaggal. 15-20 perc pihentetés után addig süssük, míg szépen megpirulnak.

P1030851

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!