Mustáros Hasselback-krumpli

A dijáznos, sütőben sült krumpliról, a Hasselback krumpliról már írtam korábban, ez itt egy mustáros ízesítéssel készült köret.

Hozzávalók:

8 közepes krumpli
1/2 dl olívaolaj
1,5 kk só
egy csipet őrölt feketebors
¼ kk asafoetida (vagy reszelt fokhagyma)
1 tk mustár

A krumplit megtisztítjuk, és mindegyiket bevagdossuk 2-3 mm-enként, úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Simára keverjük az olívaolajat, a mustárt, a só, a borsot és az asafoetidát. Egy tepsit beolajazunk, a krumplikat pedig megkenjük az ízesített olajjal, úgy, hogy a szeletek közé is jusson. Elhelyezzük őket a tepsiben, és forró sütőbe toljuk. Egy fél óra múlva ismét megolajozzuk. Nagyjából 50 perc alatt a krumplik szépen megpirulnak, ekkor elkészült.

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek