Nyári meggyleves, főzés nélkül

A gyümölcsleves vagy meggyleves számomra egy problémás étel. Azért, mert nagyon szeretem, de aztán elkészítem és még fél napot kell várni, hogy kihűljön, márpedig nyáron a behűtött gyümölcsleves az igazi. Ebből aztán elegem lett, gondoltam egyet és csináltam egy főzés nélküli, nyári változatot, amit elég csak egy órára a hűtőbe tenni. 

Hozzávalók:

40 dkg magozott meggy

5 dl kefír

4 ek nádcukor (vagy más édesítőszer)

A meggy felét a kefírrel és a nádcukorral krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel higítjuk. Jól lehűtjük, tálalásnál pedig a megmaradt meggyből teszünk a turmixolt levesbe. 

Kedvünk szerint ízesíthetjük egy csipet őrölt fahéjjal vagy frissen reszelt citromhéjjal.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek