Nagy tepsire való adag
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dkg élesztő
egy csipet só
2,5 –3 dl langyos tej
A tetejére:
1 kg szilva
cukor és fahéj a szóráshoz
10 dkg dió
A lisztben elkeverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a tej segítségével lágy tésztát gyúrunk. Vizes ruhával letakarjuk és kelesztjük. Amíg a tészta áll, kimagozzuk a szilvát. Ha a tészta már megkelt (min. egy óra) kinyújtjuk és tepsibe tesszük. A tetejét kirakjuk a szilvával, megszórjuk egy kevés cukorral, fahéjjal és durvára vágott dióval.
–
Kedves Hemangi!
Nem sajnos nem sikerült a süti. Nem is kelt meg és nagyon ragacsos volt a tészta, kellett hozzá még liszt, különben nem tudtam volna kinyújtani.
Van valami titka a tésztának?
Üdv
Marcsi
Ennek lágy tésztának kell lennie, de persze a nyújtáshoz kell lisztet használni, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Azt nehéz megmondani, hogy miért nem kelt meg a tésztát, talán rossz volt az élesztő. Azért írtam, hogy min. egy óra, mert sosem a receptben leírt időt kell nézni kelesztésnél, hanem természetesen addig hagyjuk, amíg megkel.
Köszönöm szépen a választ.