Pásztortarhonya

A hagyományos magyar étel vegetáriánus változata. Természetesen tojásmentes tarhonyából készült.

Hozzávalók:

2 ek olaj

25 dkg tarhonya

1 tk pirospaprika

1 tk füstölt pirospaprika (ennek hiányában duplázzuk az előző mennyiségét)

3/4 kk asafoetida (vagy hagyma)

2 dl kész lecsó (vagy 1 paradicsom és 1 paprika felkockázva)

fél kk őrölt feketebors

2-3 krumpli felkockázva

7-8 dl víz

2-3 kk só

25 dkg paneer (helyette lehet szójavirsli vagy gabonakolbász)

Az olajat egy lábosban felmelegítjük. 3-4 percig pirítjuk benne a tarhonyát, megszórjuk pirospaprikával és asafoetidával, elkeverjük. Hozzáadjuk a lecsót vagy az összevágott zöldségeket, borsozzuk, sózzuk, felöntjük vízzel. A felkockázott krumplit is beletesszük, az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a lángos, és fedő alatt főzzük. Az ételbe tehetünk szójavirslit vagy gabonakolbászt is a végén, én most paneert (indiai házisajtot) adtam hozzá. A paneert felkockáztam és egy kevés olajon aranybarnára sütöttem, amíg főtt a tarhonya. 25-30 perc alatt megpuhult a tarhonya és a krumpli, ekkor elzártam alatta a lángot és hozzákevertem a kisütött paneert. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek