A hagyományos magyar étel vegetáriánus változata. Természetesen tojásmentes tarhonyából készült.
Hozzávalók:
2 ek olaj
25 dkg tarhonya
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt pirospaprika (ennek hiányában duplázzuk az előző mennyiségét)
3/4 kk asafoetida (vagy hagyma)
2 dl kész lecsó (vagy 1 paradicsom és 1 paprika felkockázva)
fél kk őrölt feketebors
2-3 krumpli felkockázva
7-8 dl víz
2-3 kk só
25 dkg paneer (helyette lehet szójavirsli vagy gabonakolbász)
Az olajat egy lábosban felmelegítjük. 3-4 percig pirítjuk benne a tarhonyát, megszórjuk pirospaprikával és asafoetidával, elkeverjük. Hozzáadjuk a lecsót vagy az összevágott zöldségeket, borsozzuk, sózzuk, felöntjük vízzel. A felkockázott krumplit is beletesszük, az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a lángos, és fedő alatt főzzük. Az ételbe tehetünk szójavirslit vagy gabonakolbászt is a végén, én most paneert (indiai házisajtot) adtam hozzá. A paneert felkockáztam és egy kevés olajon aranybarnára sütöttem, amíg főtt a tarhonya. 25-30 perc alatt megpuhult a tarhonya és a krumpli, ekkor elzártam alatta a lángot és hozzákevertem a kisütött paneert.