Hozzávalók:
4 ek olaj
1 közepes padlizsán
1 közepes cukkini
4-5 paprika
(lehet vegyes, több színű)
1/3 kk aszafoetida (vagy hagyma)
egy csipet õrölt feketebors
egy nagy csokor friss zöldfûszer (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
8 db paradicsom
só
Elõször elõkészítjük a zöldségeket. A padlizsánnak levágjuk a két végét, majd hosszában négyfelé vágjuk. Ezután vékonyan felszeleteljük. A paprikát a szokásos módon összevágjuk, a paradicsomot lereszeljük. Azt javaslom, olyan edényt válasszunk a főzéshez, amiben jól meg tudjuk pirítani a padlizsánt – mondjuk egy öntöttvas edényt vagy egy jó serpenyõt. A padlizsánnak ugyanis akkor a legjobb az íze, ha sötétbarnára pirul. Tehát az edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a felszeletelt padlizsánt és addig pirítjuk, míg sötét színű nem lesz. Kicsivel előtte hozzáadjuk a paprikát, hadd piruljon az is. Ha megvan, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, és ráöntjük a paradicsomot. Sózzuk, és kissé besűrítjük.