… avagy csábító Valentin-napi meglepetés
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tk cukrozatlan kakaópor
14 dkg cukor
egy csipet só
1 tk sütõpor
10 dkg puha vaj
1 dl joghurt
0,5-1 dl víz
1 ek folyékony piros ételfesték
1 tk szódabikarbóna
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
1 ek porcukor
20 dkg mascarpone
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütõport. Beletesszük a joghurtot, a szódabikarbónát és a vajat, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy piskóta sûrûségû tészta legyen. A muffinformákat háromnegyedig megtöltjük, és elõmelegített sütõbe toljuk. Nekem 14 db lett ebbõl az adagból. 20-25 perc alatt megsül. Közben elkészítjük a krémet: a porcukorral felverjük a tejszínt, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. Ha a muffin megsült, félretesszük, és ha már teljesen kihûlt, habzsák segítségével feldíszítjük.