Ropogós krumplilepény

Hozzávalók:

4 nagyobb krumpli

3 ek liszt

fél kk asafoetia

egy csipet őrölt feketebors

2,5 kk só

Ízlés szerint tehetsz még hozzá:

30 dkg más reszelt zöldséget (pl. cukkinit, répát, kaliforniai paprikát)

2-3 ek tejfölt

10 dkg reszelt sajtot

A krumplit durvára reszeljük, hozzákeverjük a lisztet, az asafoetidát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. 

A továbbiakban felsorolt alapanyagokból kedvünk szerint adhatunk hozzá, de így is megállja a helyét. 

Fogunk egy nagyméretű tepsit, akkorát, hogy a masszát egész vékonyan tudjuk belesimítani. A tetejét olajspray-vel megfújjuk, és 200 fokon 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek