Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 dl tejföl
4 ek porcukor
1/2 kk fahéj
5 dkg vaj
egy csipet só
½ kk szódabikarbóna
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, ha nem áll össze, tegyünk még bele tejfölt. Ha megvan, konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül pihentetjük.
Amikor letelt az idő, a tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, és két különböző méretű szaggatóval korongokat szaggatunk (3-mal is lehet). A korongok szélét sugár irányban bevagdossuk, majd egy nagyobbra egy kicsit helyezünk, és középen az ujjunkkal jól összenyomjuk.
Bő, közepes hőmérsékletű olajban sütjük. Először a kisebbik koronggal lefelé helyezzük az olajba, s ha aranybarna, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ha megvan, papírtörlőre szedjük. Amikor az összes kisült, megszórjuk porcukorral, s a közepére lekvárt rakunk.
–