Sajtkrémes pogácsa

Ez a sós sütemény nálunk Juli néni pogácsája néven fut. Juli néni a nagymamám testvére volt, és tőle származik ez a zseniális recept, ami nélkül nálunk elképzelhetetlen az ünnep. Egyszerű az elkészítése, apró kis pogácsákat sütünk, melyekből aztán kettőt-kettőt sajtkrémmel összeragasztunk. Amilyen egyszerű, olyan finom! Az első alkalmakkor már szenteste elfogyott, ezért most már dupla adag készül.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 dl tejföl
1/3 tk pirospaprika
1 tk só
Krém:
15 dkg vaj
15 dkg reszelt trappista sajt
kevés pirospaprika
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe, és egy órán át pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, és apró köröket szaggatunk belőle (kb 3 cm átmérőjű). A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
A krémhez valókat összekeverjük, majd összeregasztunk vele 2-2 megsült és kihűlt pogácsát.

Ez a sós sütemény nálunk Juli néni pogácsája néven fut. Juli néni a nagymamám testvére volt, és tőle származik ez a zseniális recept, ami nélkül elképzelhetetlen az ünnep. Egyszerű az elkészítése, apró kis pogácsákat sütünk, melyekből aztán kettőt-kettőt sajtkrémmel összeragasztunk. Amilyen egyszerű, olyan finom! Az első alkalmakkor már szenteste elfogyott, ezért rutinosan dupla adagot sütünk.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

20 dkg vaj

1 dkg élesztő

2 dl tejföl

1/3 tk pirospaprika

1 tk só

A krémhez:

15 dkg vaj

15 dkg reszelt trappista sajt

kevés pirospaprika

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe, és egy órán át pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, és apró köröket szaggatunk belőle (kb 3 cm átmérőjű). A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük. A krémhez valókat összekeverjük, majd összeregasztunk vele 2-2 megsült és kihűlt pogácsát.

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek