10 perces nyári ebéd, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni
Hozzávalók:
A páchoz (ebből maradni fog egy következő alkalomra is):
1 dl olívaolaj
fél ek mustár
1 kk só
egy csipet őrölt feketebors
fél kk asafoetida
fél kk friss zöldfűszer (oregánó, kakukkfű)
A cukkinihez:
2 db cukkini
2 db paradicsom
20 dkg reszelni való sajt
A páchoz valókat összekevertem. Bekentem a cukkinik egyik oldalát, a bekent felével lefelé ment a grillre. Amikor az alja elkészült, bekentem a másik oldalakat is, és összeforgattam. A nem grillezett felével alul egy szelet cukkinire tettem egy kevés sajtot, erre egy szelet paradicsomot, újra sajtot, és a grillezett felével a cukkinit. Amikor összeállítottam a kis cukkinis szendvicseket, visszatettem a grillsütőbe, ráhajtottam a tetejét is, így alul-felül sültek.. Egy szelet paratát, indiai lepénykenyeret sütöttem hozzá kb. 5 perc alatt.