Valljuk be, a kovászos uborka része a magyar nyárnak. Bár sokan azt állítják, elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség nyári melegre és napsütésre, mégis ekkor az igazi. A jól behűtött, kellően érett kovászos uborkának senki nem tud ellenállni. (Bár van egy Angliából származó ismerősöm, aki elszörnyed, ha meghallja.)
–
–
Egyszerűen – a jól bevált recept szerint – készítem. Ma nem tudtam megállni, hogy ne vegyek kovászolni való uborkát a zöldségesnél, úgyhogy el is készült az idei első adag.
De imádom! És de jó hogy figyelmeztettél rá! 🙂
Duende, Marcsi, én is most eszméltem fel, pedig már napok óta jó idő van. Remélem, 2-3 nap elég lesz, hogy beérjen.
Hát igen! én is csatlakozom, tényleg nyáron az igazi és most már meleg is van hozzá:) Nem értem, ez a rossz idő teljesen elbutított, eszembe sem jutott még az idén…
Nálunk már elkészült az első adag!
Sőt, már készíthetjük is a következőt, mert rendkívül gyorsan fogy! 🙂
Igen, ez a legjobb! :))
Persze én is csak most jöttem rá, hogy elfelejtettem a piacról hozatni uborkát. :S :((
én is szeretem