Mascarponés eperfagyi

A helyzet az, hogy nem szeretem a fagyit. Vagyis ez így nem igaz. Szeretem, de nagyjából évente egyszer jut eszembe, hogy jó lenne fagyit enni. Fagyigépem mégis van itthon, ugyanis a fagyikészítés már más tészta. Azt egyszerűen imádom! A fagyi evésnél sokkal nagyobb élvezettel jár számomra egy jó fagyi receptjének kitalálása és elkészítése. Ennek ellenére azt hiszem, még egy receptet sem tettem fel. Most hétvégén egy epres készült, de valljuk be, ez itt nem egy diétás darab. Jó hírem van viszont a kcal számolóknak: már több diétás receptet is kitaláltam tavaly, és sikerrel működtek. Majd idén nyáron felteszek ezekből is néhány receptet.
Hiszem, hogy ha valaki jó fagyit szeretne otthon készíteni, be kell szereznie egy gépet. Ez nem csak amolyan felesleges, porosodó ketyere, hiszen enélkül sosem fogunk igazi, krémes fagyit csinálni még akkor sem, ha rendszeresen keverjük a jégbe állított krémet.

Hozzávalók:

40 dkg eper
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 dl joghurt

Az epret megtisztítjuk és megmossuk. Botmixerrel pürésítjük, majd összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Beleöntjük a fagyigépbe, és addig keverjük, míg elérjük a megfelelő állagot.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek