A bekuckózós téli estéken szívet-lelket melengeti a forró csoki és egy jó könyv. Az előbbihez készíthetünk házilag port, amit aztán a forró tejbe teszünk.
Hozzávalók:
15 dkg kakaópor
1 tábla étcsokoládé
1 tábla tejcsokoládé
3 ek keményítő
4 ek negyedannyi cukorhelyettesítő (cukorból több kell)
Ha szeretnénk karakteresebbé tenni, ízlés szerint tehetünk bele akár egy pici őrölt chilit, őrölt fahéja, őrölt kardamomot, őrölt gyömbért.
A csokoládét késes aprítóban megőröljük, majd minden hozzávalót összekeverünk. A forrócsoki elkészítéséhez fejenként 2,5 dl tejet forralunk, habverővel elkeverünk benne egy evőkanálnyi port és fél percig tovább forraljuk.
![](https://vegavarazs.hu/wp-content/uploads/2022/11/313487063_1172060490102181_6614004880602325109_n.jpg)