Spárga lepény

Akinek nincs kedve a tésztával bajlódni, bolti leveles tésztából is készítheti.

Hozzávalók:

8 dkg vaj
20 dkg liszt
1 kk só
10 dkg krémsajt
2 ek tejföl
egy csipet bors
egy csipet só
50 dkg spárga

A vajból, lisztből és sóból vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit, így lesz leveles a tészta. Négy részre vágjuk, és egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a borssal és a sóval. Megkenjük vele a négy tésztát, és a tetejükre szépen sorba rakjuk a megtisztított spárgasípokat. A tetejét olajspray-vel megfújjuk, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek