Hozzávalók:
egy nagy csokor korianderlevél
2 ek ghí vagy olaj
1 kk fekete mustármag
2 kk szezámmag
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
fél kk aszafoetida
egy csipt őrölt csili (ízlés szerint)
20 dkg csicseriborsó liszt
2 dl joghurt
2 1/2 kk só
5 dl víz
A korianderlevelet alaposan megmossuk és apróra vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük a ghít, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot, majd megpirítjuk a szezámmagot. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg! Beleszórjuk a porfűszereket: a római köményt, a koriandert, az aszafoetidát és a chilit, majd a csicseriborsó lisztet. Kevergetve pirítjuk egy percig, majd beleöntjük a joghurtot és a vizet, és habverővel simára keverjük. Sózzuk, majd lassú tűznél 10-15 percig főzzük, a vége felé egyre gyakrabban kevergetve, különben könnyen odakozmál. Akkor van kész, ha kiszedünk egy keveset a tésztából, és az megszilárdul hideg felületen. Ekkor egy megolajozott tálcára öntjük, és addig hűtjük, míg teljesen megszilárdul. Hidegen rombuszokra vágjuk, és ujjnyi zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!