–
–
Az alábbi recept forrása Chili és vanília, aki biztosan sokak számára ismerős, hisz egyike az első gasztrobloggereknek Magyarországon, számos TV-műsor szakértője, és nemrég szakácskönyvet is adott ki. Az eredeti recept megtalálható nála, itt aszerint módosult, hogy mi volt épp otthon. Nagyon gyors és ízletes, könnyű vacsora. Spárga rajongók számára kötelező!
Hozzávalók:
1 csomag zöldspárga
8-10 szem apró újkrumpli
6-8 szem koktélparadicsom
friss kakukkfű
olívaolaj
frissen őrölt bors
asafoetida
só
petrezselyem és kevés reszelt parmezán a tetejére
Ledörzsöltem a krumpli héját, a nagyobbakat félbevágtam, a kisebbeket egészben hagytam, majd összeforgattam olívaolajjal, borssal, asafoetidával, friss kakukkfűvel és sóval. Előmelegített sütőbe tettem, és kb. negyed órán keresztül sütöttem magában. Közben az feldarabolt spárgára is olajat, sót és borsot tettem, és miután a krumpli már 15 perce sült, hozzáadtam a spárgát, majd együtt sütöttem még 15-20 percig. Ennyi idő alatt megpuhult és egy kis színt kapott. Amikor elkészült, elkevertem az összevágott paradicsommal és petrezselyemmel. A tetejét megszórtam némi parmezánnal.
Azta! Ez nagyon tetszik! És a fűszerezése is nagyon jó, a fotó láttán meg meg is éheztem, úgyhogy ezt el kell készítenem a hétvégén. Köszi!
Szamóca, váljék egészségedre!
Épp ma piacoltam egy zacskó apró krumplit és két csomag spárgát. Szerintem ez lesz a közös sorsuk, még ha ördögsz. nincs is idehaza 🙂
A legjobb, ami egy spárgával történhet 🙂
Ó, ezt én is megcsináltam tavaly és szenzációs!! :o)
Ugyan kicsit másképp, de elkészítettem.
Tényleg nagyon-nagyon finom, köszönet érte!
Szamóca, nagyon szívesen!
Ez csodás, épp szezon van, úgyhogy ez lesz a szombati ebéd.