Spárga vajas tésztában

Hozzávalók:

15 dkg fehér liszt

5 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 kk só

10 dkg hideg vaj

3-4 ek hideg víz

50 dkg zöldspárga

15 dkg sajt vékonyra szeletelve (pl. edami, ementáli)

olajspray

A sót elkeverjük a lisztben, majd belereszeljük a hideg vajat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. Ezután fél órára a hűtőbe tesszük.

A hűtőszekrényből kivett tésztát kinyújtjuk, és 10-12 centis négyzeteket vágunk belőle. A négyzetekre teszünk egy szelet sajtot, arra pedig két spárgasípot. A spárgát megfújjuk olajspray-vel, sózzuk, borsozzuk. A tészta két sarkát a fotón látható módon behajtjuk, s összecsípjük, hogy ne jöjjön szét sütés közben.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek