Sütőtök krémleves

Elöljáróban le kell szögeznem: nem szeretem a sütőtököt. Nagyon nem. Nemrég azonban sütőtök krémlevest főztem egy kisebb csoportnak, és olyan gyönyörű, színes és krémes volt, hogy muszáj volt megkóstolnom. Kiderült, hogy ha a sütőtök krémlevesnek nem sütőtök íze van, akkor szeretem. Ez itt egy indiai fűszerekkel készült leves, nagyon bejött.

Hozzávalók:

1 kg sütőtök
3 kk sambar masala
¼ kk őrölt feketebors
¼ kk asafoetida
1 ek reszelt friss gyömbér
2,5 kk só
2 dl 10 %-os főzőtejszín
egy csokor petrezselyem

A megtisztított sütőtököt felvágjuk, és kiszedjük belőle a magokat. A többit felkockázzuk, fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk. Felengedjük tejszínnel, és újra felforraljuk. Levesszük a tűzről és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek