Sütőtök mogyoróval és kókusszal – az indiai konyha remeke. Rizzsel vagy lepénykenyérrel (parathával vagy purival) tálaljuk.

Hozzávalók:

6 dkg földimogyoró
2 ek friss reszelt kókusz
3 ek olaj
1,5 kk fekete mustármag
2 kk urad dál
5 currylevél
¼ kk őrölt csili
½ kk kurkuma
1 kg megtisztított, 2×2 cm-es sütőtökkocka
2 kk só
egy csokor apróra vágott korianderlevél

A földimogyorót és a kókuszt összekeverjük, öntünk rá másfél deci vizet, és egy órán át ázni hagyjuk. Ha letelt, turmixban pépesítjük.
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és kipattogtatjuk benne a mustármagot. Akkor jó, ha halványszürke és illatos lesz. Ezután hozzáadjuk az urad dált és a currylevelet, és addig pirítjuk, míg az urad dál aranybarna lesz. Rászórjuk a csiliport és a kurkumát, megkeverjük, és hozzáadjuk a sütőtököt. Öntünk rá 2 deci vizet, megsózzuk, és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a sütőtök megpuhul. Ez nagyon gyorsan megvan, 15-20 perc elég hozzá. Az utolsó 3 percben belekeverjük a mogyoró-kókusz pasztát és összefőzzük. Végül óvatosan beleforgatjuk a korianderlevelet. Rizzsel vagy kenyérfélével tálaljuk.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!