Szakácskönyvet írtam

Írtam egy könyvet. Természetesen egy szakácskönyvet. Az a címe, hogy A kerttől a konyháig. Nem az  volt a célom, hogy újdonságokról írjak, inkább az, hogy visszatérjek őseink bölcsességéhez.
A friss, saját magunk által szedett zöldségeknél nincs jobb. Más az íze, mint a boltinak, ezáltal más lesz a belőle készített étel íze is. A természetes alapanyagok használata egyre inkább a gasztronómia fontos részévé válik. A kertészkedés harmonikus kapcsolatot teremt a környezettel, ugyanakkor válasz a jól ismert válság problémára is.
Mi kell ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt főzzünk, amely elégedetté teszi az érzékszerveket?
Semmiképpen sem drága, különleges alapanyagok. A hozzávalói a következők:
Egy nagy adag szeretet. A főzésben ez a legfontosabb tényező. Amikor a háziasszony főz a családjának, a kedvenc fogásaikat készíti, mert így fejezi ki a szeretetét. Nemhiába mondják: az ember szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Lelkesedés és némi fantázia.
Néhány jó recept.
Egészséges, energiadús hozzávalók. Lehetőleg a saját kertünkből, ha nem, a piacról.
És ami mindezt megkönnyíti s mindennapi étkezésünket még harmonikusabbá teszi, az éppen az az egyszerű alapelv, melyre a könyvemet is igyekeztem felépíteni: mindig az adott évszaknak megfelelő alapanyagokból készíthető a legolcsóbb és legegészségesebb étel.
A 108 receptet, ételfotókat tartalmazó könyv az ételleírásokon kívül kertészkedési tippeket, hasznos tudnivalókat is tartalmaz. A színes, 148 oldalas kiadvány ára 2200 Ft.
És így szól Kaldeneker György ajánlása a könyvhöz:
Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének elszakadni a rohanó nagyvárosi világtól, picit megpihenni egy nyugodt, ideális környezetben. Mindenkinek, akinek a főzés nem unott és kötelező munka, hanem szeretetteljes gondoskodást jelent.
Kaldeneker György
szakács

Írtam egy szakácskönyvet. Az a címe, hogy A kerttől a konyháig. Nem újdonságokról szól, inkább őseink bölcsességéhez, természetes életmódjához szerettem volna visszatérni. A 108 receptből, ételfotókból álló könyv kertészkedési tippeket, hasznos tudnivalókat is tartalmaz.

„Úgy gondolom a friss, saját magunk által szedett zöldségeknél nincs jobb. Más az íze, mint a boltinak, ezáltal más lesz a belőle készített étel íze is. A természetes alapanyagok használata egyre inkább a gasztronómia fontos részévé válik. A kertészkedés harmonikus kapcsolatot teremt a környezettel, ugyanakkor válasz a jól ismert válság problémára is.

Mi kell ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt főzzünk, amely elégedetté teszi az érzékszerveket? Semmiképpen sem drága, különleges alapanyagok. A hozzávalói a következők:

◆ Egy nagy adag szeretet. A főzésben ez a legfontosabb tényező. Amikor a háziasszony főz a családjának, a kedvenc fogásaikat készíti, mert így fejezi ki a szeretetét. Nemhiába mondják: az ember szívéhez a gyomrán át vezet az út.

◆ Lelkesedés és némi fantázia.

◆ Néhány jó recept.

◆ Egészséges, energiadús hozzávalók. Lehetőleg a saját kertünkből, ha nem, a piacról.

És ami mindezt megkönnyíti s mindennapi étkezésünket még harmonikusabbá teszi, az éppen az az egyszerű alapelv, melyre a könyvemet is igyekeztem felépíteni: mindig az adott évszaknak megfelelő alapanyagokból készíthető a legolcsóbb és legegészségesebb étel.”

A színes, 148 oldalas kiadvány ára 2200 Ft.

Kaldeneker György ajánlása a könyvhöz:

Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének elszakadni a rohanó nagyvárosi világtól, picit megpihenni egy nyugodt, ideális környezetben. Mindenkinek, akinek a főzés nem unott és kötelező munka, hanem szeretetteljes gondoskodást jelent.

Kaldeneker György

szakács

A könyv várható megjelenése december 8. Aki itt az oldalon megrendeli, 15 % kedvezményben részesül. A kiadványt utánvételes csomagként küldjük ki  (1980 Ft + utánvétes postaköltség). Ha szeretnéd megrendelni, írj egy kommentet vagy egy levelet a [email protected] címre.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek