Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely
egy csipet só
4 ek nyírfacukor
4 ek olaj
1 alma finomra reszelve
5 ek darált mák
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
fél dl tejszín
kb. 2 dl víz

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a mákot, a szódabikarbónát és a sütőport. Hozzáadjuk az olajat, az almát és a tejszínt. Összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy sűrű piskóta állagú tésztát kapjunk. A sütőformát kiolajozzuk, beleöntjük a tésztát, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt, 200 fokra vesszük a sütőt, és még 25-30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

img_2773_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!