Megint egy diétás recept. Könnyű, ugyanakkor ízletes étel. Bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
2 ek olaj
2 ek darált kápia
1/2 kk asafoetida
1 kk pirospaprika
1/4 kk feketebors
15 dkg túró
10 dkg füstölt tofu
1 kk majoránna
1,5 kk só
1 ek zabkorpa
A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk a közepüket. A kivájt részeket felaprítjuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a darált paprikát, a felaprított cukkinit, az asafoetidát, a pirospaprikát és a feketeborsot. 5-6 percig dinszteljük. Belereszeljük a tofut, hozzáadjuk a villával összetört túrót és a zabkorpát. Az egészet megsózzuk, beleszórjuk a majoránnát, majd összeforgatjuk, és 2-3 percig összesűrítjük. Ha megvan, megtöltjük vele a cukkini csónakokat, és 20-25 percig sütjük, amíg a töltelék szépen megbarnul.
–