Limara receptjének tojásmentes változata. Önmagában is tökéletes, de tálalhatjuk salátákhoz vagy levesek (paradicsomleves, krémlevesek) mellé.
Hozzávaló:
25 dkg liszt
20 dkg túró
2 kk só
5 dkg kókuszzsír
1,5 dkg élesztő
2-3 ek tejföl
2 ek felaprított tökmag vagy szezámmag a szóráshoz
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, a puha kókuszzsírt, a sót és annyi tejfölt, amivel össze tudjuk gyúrni a tésztát. Ha kidolgoztuk, letakarjuk és fél órán keresztül állni hagyjuk. Ha letelt, fél cm vastag téglalapot nyújtunk belőle, és a tetejét megkenjük egy kevés olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk tökmaggal. 6-8 mm széles csíkokat vágunk belőle, amiket aztán megtekerünk úgy, hogy a két vége ellentétes irányba tekeredjen. Sütőlapra tesszük, és pár percig pihentetjük. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
–