http://aruhaz.108.hu/konyvek/szakacskonyvek/allati_finom_novenyi_izek_3732A vegán pecsenyezsír néhány éve boltban is kapható, ám pillanatok alatt elkészíthetjük magunk is, ízlés szerint. Nálunk már a prototípust nagy ováció fogadta, s egy baráti összejövetel alkalmával egy óra alatt elfogyott egy nagy adag „zsíroskenyér” paradicsommal.
Hozzávalók:
25 dkg kókuszszír
4 ek olívaolaj
3 db aszalt paradicsom
1 db kisebb paradicsom
1 ek pirított, őrölt szezámmag
1 kk aszafoetida (vagy egy kis gerezd fokhagyma)
½ kk őrölt feketebors
1 kk füstölt édespaprika
2 kk só
Egy lábosban felolvasztunk 4 ek kókuszzsírt, és megpirítjuk benne az aszafoetidát meg a felkockázott paradicsomot és aszalt paradicsomot és 2-3 percig sütjük. Robotgépbe tesszük az összes hozzávalóval együtt, és simára mixeljük. Rögtön fogyasztható. Érdemes hűtőben tartani, mert a kókuszzsír mindig szobahőmérsékletet vesz fel, így a nyári melegben folyékony pecsenyezsírunk lenne.
A recept a tavaly megjelent Állati finom növényi ízek című könyvemből van, amely akciósan megrendelhető itt.