A népszerű amerikai szendvics vegetáriánus változata. Mennyei ízkavalkád, laktató étel.
Hozzávalók 4 szendvicshez:
2 nagy bagett
2 ek olaj
1 csomag füstölt tofu
1 avokádó felszeletelve
2 paradicsom felszeletelve
2 ecetes uborka felkarikázva
2 marék ruccola
4 ek vegán majonéz
4 ek salsa szósz
A legjobb, ha minden hozzávalót előkészítünk a pultra. A füstölt tofut 6-8 mm vastagra szeleteljük, majd fogunk egy serpenyőt, és 2 evőkanál olajon a tofuszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A bagetteket kettévágjuk, hogy 4 felet kapjunk, majd a 4 fél bagettet keresztben is elvágjuk, hogy tölteni tudjuk. A négy bagett alját magunk elé vesszük, és elkezdjük megpakolni a szeleteket. Mindegyikre kenünk 1-1 kanál salsa szószt, és ráhelyezzük a tofuszeleteket. Erre rakjuk a paradicsomot, az avokádót és az uborkát. Kenünk rájuk 1-1 evőkanál majonézt, amire végül a ruccola kerül. Ezután rátesszük a bagettek tetejét, és már csak egy tipp a végére: tekerjük be szorosan papírba, hogy ne essen szét!