Végre cseresznyés pite

Szeretem a nyarat. Na nem a meleg miatt, azt nem jól viselem, viszont tele a kert és a piac zöldségekkel és gyümölcsökkel. Télen viszonylag kevés gyümölcsöt eszem, mert nem kedvelem a narancsot, a banánt és a többi, messziről behozott, ki tudja mivel tartósított dolgot. A nyár beköszöntével azonban eljön a kánaán! Eper, cseresznye, meggy, szőlő, dinnye – minden jöhet, bármekkora mennyiségben. Viszont el kell telnie egy kis időnek, amíg teleeszem magam a friss gyümölccsel, és eszembe jut, hogy valamit lehetne belőle készíteni. Tegnap kaptam egy adag cseresznyét, és ma cseresznyés pitét sütöttem.

 

cseresznyes_pite

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

15 dkg vaj

8 dkg cukor

4 ek joghurt

1 tk sütőpor

csipet só

 

A töltelékhez:

80 dkg kimagozott cseresznye

8 dkg cukor 

1 tk fahéj

3-4 ek zsemlemorzsa

 

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és joghurtot, majd sima tésztát gyúrunk belőle. A kimagozott cseresznyébe keverjük a cukrot és a fahéjat. Egy nagyobb méretű tepsit enyhén kivajazunk és lisztezünk, majd kinyújtjuk bele a sütitészta ¾ -ét. Megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a cseresznyét és elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, rácsokat vágunk belőle, és szépen berácsozzuk a süti tetejét. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (nekem 30 perc volt kb.)

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek