Hozzávalók:
2 ek ghi vagy olaj
2 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
1 zöld chili (ízlés szerint)
fél kk asafoetida
3/4 kk kurkuma
2,5 kk őrölt koriander
4-5 közepes paradicsom
1 kg vegyes zöldség (lehet: karfiol, zöldbab, zöldborsó, kukorica, cukkini, kelbimbó, brokkoli, sárgarépa)
2,5 kk só
1 kk cukor
1 kk garam masala
egy csokor korianderlevél apróra vágva
A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, megtisztítjuk. A
paradicsomokot lereszeljük vagy turmixgéppel pépesítjük. Egy
lábosban felmelegítjük a zsiradékot és beleszórjuk a római köményt. Közepes lángon, kevergetve addig pirítjuk, amíg kissé sötétebb és illatos lesz. Ekkor hozzáadjuk a gyömbér és a chilit, majd tovább pirítjuk. Fél perccel később beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük és beleöntjük a paradicsompépet. Egy perc főzés után a zöldségeket is hozzáadjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, cukrozzuk és nagyobb lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a paradicsomos lé nagyobb része elpárologjon. Ha megfőtt, belekeverjük a garam masalát és a korianderlevelet, és levesszük a tűzről. Rizzsel tálaljuk.