Hozzávalók:
3 db közepes krumpli
60 dkg zöldborsó
3 ek olaj
1 ek reszelt friss gyömbér
3-4 apró szárított chili (ízlés szerint)
2,5 kk őrölt koriander
¾ kk kurkuma
3 babérlevél
4-5 paradicsom reszelve vagy 1 doboz aprított paradicsom
1 dl tejszín (vegánok elhagyhatják)
1 kk garam masala
2 kk só
1 kk cukor
egy csokor korianderlevél apróra vágva
Először előkészítjük a zöldségeket: megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit, ha friss a zöldborsó, megtisztítjuk. Egy lábosban felhevítjük a zsiradékot, belemorzsoljuk a chilit, hozzáadjuk a gyömbér, és kissé megpirítjuk. Beleszórjuk a koriandert és a kurkumát, elkeverjük, és néhány másodperc múlva felöntjük a paradicsommal. Hozzáadjuk a krumplit és a zöldborsót (ha a borsó mirelit, akkor kevesebb idő szükséges, később is ráérünk beletenni, amikor a krumpli már félig főtt), a babérlevelet. Felöntjük 1-2 dl vízzel, hogy ellepje és a zöldség megfőhessen. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkorra a szósz is besűrűsödik. Ha megvan, sózzuk, cukrozzuk, beleszórjuk a garam masalát, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. 3-4 percig forraljuk, majd belekeverjük a zöldfűszert és levesszük a tűzről. Rizzsel vagy indiai kenyérfélével tálaljuk.
–