Csapáti

A csapáti hagyományos indiai kenyérféle, amelyet mindennap frissen sütnek az étkezéshez. Egyszerű, mégis nagyon ízletes, könnyű gabonaféle, minden szabdzsihoz nagyszerűen illik.
Hozzávalók:
10 dkg fehérliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk só
kb. 1,5 dl meleg víz
vaj a kenéshez
Összekeverjük a lisztet és a sót, és vízzel lágy, sima tésztát gyúrunk. Lefedjük, hogy ne száradjon ki, és legalább negyed órán keresztül állni hagyjuk, de ha egy-két órát pihen, az még jobb. A tésztából zöld diónyi gombócokat gyúrunk, majd liszt segítségével vékonyra és kerekre nyújtjuk. Vastag aljú palacsintasütőt teszünk a tűzhelyre, s ha már forró, szárazon beleteszünk egy csapátit. Egy fémlapáttal lenyomkodjuk, ettől a csapáti felfújódik. Sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon. Ha kész, kiszedjük és vékonyan megvajazzuk.
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek