Közel-keleti klasszikus: a hummusz

A csicseriborsókrém, a hummusz készen kapható minden keleti élelmiszert árusító boltban. Mivel összeállítása nem vesz többet igénybe 5 percnél, egyszerűbb elkészíteni magunknak. Aztán nincs más hátra, mint hátradőlni, csipegetni a pitából és a krémbe mártogatni. Ha nagyon keleti hangulatban vagyunk, készíthetünk még falafelt, illetve joghurtos padlizsánkrémet is.

 

Hozzávalók:

40 dkg főtt csicseriborsó

4 ek tahini (szezámkrém)

egy csipet só

1 kk római kömény

egy csipet bors

fél citrom leve

Turmixgépbe tesszük a csicseriborsót, öntünk hozzá egy keveset a főzőléből is. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a tahinit, a sót, a római köményt, a borsót és a citromlevet, majd újra összekeverjük.

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek