A tápiókagyöngy a manióka gyökér keményítőjéből készül. Önmagában ízetlen, főzés közben zselés állaga lesz, és áttetszővé válik. Elsősorban desszerteket (pudingokat) készítenek belőle, de mártások, levesek sűrítésére is használható.

Az alábbi recept mangóval készül, de ízlés szerint más gyümölcsöt is tehetünk bele, vagy akár fahéjat, kókusztejet, kókuszt, karamellt is.

Hozzávalók:

 

8 dl tej

10 dkg tápiókagyöngy

5 ek cukor (vagy ízlés szerint más alternatív édesítőszer)

1 puha, érett mangó

2 vaníliarúd

 

A tápiókagyöngyöket negyed órára beáztatjuk: felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A mangót megtisztítjuk és kockára vágjuk, a vaníliarudakat kikapargatjuk. A tejet feltesszük forralni a cukorral és a vaníliával, s ha felforrt, beletesszük a megmosott tápiókát. Hozzákeverjük a mangót is, és addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetszővé válnak, s a puding besűrűsödik. Ez 10-15 percet vesz igénybe.

tapioka_puding2

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!