Hozzávalók:
4 ek kókuszzsír (ghi vagy olaj)
1,5 kk fekete mustármag
½ kk asafoetida
4-5 curry levél
1 kg krumpli megtisztítva, kockára vágva
2 kk sambar masala
½ kk kurkuma
2 kk só
A zsiradékot wokban felhevítjük. Kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Beleszórjuk az asafoetidát és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, megszórjuk a sambar masalával és a kurkumával, és alaposan összekeverjük. Lefedjük az edényt, majd olyan hőmérsékletűre állítjuk a lángot, hogy a krumpli szépen pirulhasson. Időnként megkeverjük, s nagyjából negyed óráig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha kész, megsózzuk, megszórjuk zöldfűszerrel és összekeverjük. Indiai lepénykenyérrel, esetleg salátával, joghurttal tálaljuk.
–
Sambar masala helyett mehet bele garam masala?
Én nem tenném. A garam masala teljesen más ízvilágú fűszerkeverék. Olyan, mintha mondjuk az oregánót pirospaprikával akarnád helyettesíteni.
OK, köszi.
Ajánlasz valamit a sambar masala helyett, vagy inkább hagyjam ki?
Nem, ez egy nagyon karakteres fűszerkeverék, ez határozza meg az étel ízét. Azt javaslom, ha nem tudod beszerezni, inkább készíts egy másik ételt, amihez megvannak a fűszerek.
🙁
Köszi a segítséget!!!