A dijáznos, sütőben sült krumpliról, a Hasselback krumpliról már írtam korábban, ez itt egy mustáros ízesítéssel készült köret.

Hozzávalók:

8 közepes krumpli
1/2 dl olívaolaj
1,5 kk só
egy csipet őrölt feketebors
¼ kk asafoetida (vagy reszelt fokhagyma)
1 tk mustár

A krumplit megtisztítjuk, és mindegyiket bevagdossuk 2-3 mm-enként, úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Simára keverjük az olívaolajat, a mustárt, a só, a borsot és az asafoetidát. Egy tepsit beolajazunk, a krumplikat pedig megkenjük az ízesített olajjal, úgy, hogy a szeletek közé is jusson. Elhelyezzük őket a tepsiben, és forró sütőbe toljuk. Egy fél óra múlva ismét megolajozzuk. Nagyjából 50 perc alatt a krumplik szépen megpirulnak, ekkor elkészült.

P1030971_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!