A Sajtkukacon találtam ezt a remek receptet. Itt mindig klassz ételekre lelek, de ez a sütőtökös-zabpelyhes keksz minden elképzelésemet felülmúlta. Garantáltan lesz ismétlés.

Hozzávalók:

30 dkg zabpehely
25 dkg sütőtökpüré
18 dkg nyírfacukor
4 ek őrölt lenmag +10 ek víz
4 ek olaj
1 kk só
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
8 dkg pirított, darált mogyoró
2 ek reszelt friss gyömbér

A kimagozott sütőtököt sütőbe toltam, és puhára sütöttem. Közben megpirítottam a zabpelyhet, és botmixerrel kicsit megdaráltam. A lenmagot vízbe áztattam néhány percig. Amikor a sütőtök megpuhult, pürésítettem.
Egy keverőtálba tettem mindent: a kihűlt sütőtökpürét, a zabpelyhet, a lenmagot, a nyírfacukrot, az olajat, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát, a mogyorót. Belereszeltem a friss gyömbért is. Alaposan összekevertem, és két órára a hütőbe tettem. Ezután nagyobb diónyi golyókat formáztam, kissé szétlapítottam, és sütőlapra tettem. Előmelegített sütőben sütöttem, 180 fokon, kb. negyed óráig.

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!