Töltött háromszögek

Méltán népszerű recept, mostanában minden oldalon fellelhető, bár nem vegetáriánus változatban. A töltelék ízlés szerint variálható. Tökéletes vendégváró, gyors vacsora.

Hozzávalók:

A tésztához:
80 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kk cukor
3 kk só
kb. 1/2 l tej
1 dl olaj

A töletékhez:
30 dkg reszelt sajt (részben lehet füstölt)
30 dkg főtt kukorica
1 kaliforniai paprika
1 nagy doboz tejföl (ebbe kevertem egy kevés asafoetidát)
2 pár szójavirsli
szezámmag a szóráshoz

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az olajat, és langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd lefedjük, és meleg helyre tesszük, hogy a duplájára keljen.
Közben előkészítjük a tölteléket. A tejfölt kissé megsózzuk, belekeverjük az asafoetidát (az eredeti receptben fokhagyma szerepel). Apróra vágjuk a szójavirslit, lereszeljük a sajtot. A kaliforniai paprikát is apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjon. Időhiány vagy lustaság esetén nyersen is beletehetjük, de megsütve sokkal jobb íze lesz.
Ha a tészta megkelt, ketté osztjuk, és az egyik felét 4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A tejfölből 2 evőkanállal félreteszünk, ezzel fogjuk megkenni a háromszögeket kívülről. A maradék felével megkenjük a kinyújtott tésztalapot. Megszórjuk a szójavirsli felével, a kukorica felével, a kalifornia paprika felével és végül a sajt felével. Feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük egy kevés tejföllel és megszórjuk szezámmaggal. Háromszögeket vágunk belőle, amiket aztán sütőlapra teszünk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. A háromszögeket előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 25-30 percig sütjük.

P1060421

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek