Avagy padlizsánkrém indiai módra. Fogyasztható lepénykenyérrel, naannal, chapatival vagy parathával, de akár egyszerű ebédekhez, rizshez, dálhoz is tálalható.
És természetesen kenhetjük pirítósra is.
Hozzávalók:
2 padlizsán
2 ek olaj
2 kk római kömény
Fél ek reszelt friss gyömbér
Egy kis szelet zöld chili apróra vágva (ízlés szerint)
1,5 kk őrölt koriander
Fél kk hing
2 közepes paradicsom lereszelve
Fél kk garam masala
1,5 kk só
Egy ek felaprított korianderzöld
A padlizsánokat egészben sütjük. Ha van egy vaslapunk vagy lapos vasserpenyőnk, akkor a tűzhelyen is lehet, időnként forgatva, ennek hiányába sütőbe tesszük. Ha megvan, leszedjük a héját és apróra vágjuk a padlizsán húsát.
Egy edényben felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Jöhet a gyömbér és a chili, egy kicsit azt is pirítjuk, majd beleszórjuk a koriandert és a hinget, elkeverjük és hozzáadjuk a paradicsomot. Kevergetve addig sütögetjük, amíg a paradicsom besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a padlizsánt, megsózzuk, megszórjuk garam masalával és a korianderzöldet is beletesszük. 3-4 percig tovább főzzük.