Baingan bharta

Avagy padlizsánkrém indiai módra. Fogyasztható lepénykenyérrel, naannal, chapatival vagy parathával, de akár egyszerű ebédekhez, rizshez, dálhoz is tálalható. 

És természetesen kenhetjük pirítósra is. 

Hozzávalók:

2 padlizsán

2 ek olaj

2 kk római kömény

Fél ek reszelt friss gyömbér

Egy kis szelet zöld chili apróra vágva (ízlés szerint)

1,5 kk őrölt koriander

Fél kk hing

2 közepes paradicsom lereszelve

Fél kk garam masala

1,5 kk só

Egy ek felaprított korianderzöld

A padlizsánokat egészben sütjük. Ha van egy vaslapunk vagy lapos vasserpenyőnk, akkor a tűzhelyen is lehet, időnként forgatva, ennek hiányába sütőbe tesszük. Ha megvan, leszedjük a héját és apróra vágjuk a padlizsán húsát. 

Egy edényben felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Jöhet a gyömbér és a chili, egy kicsit azt is pirítjuk, majd beleszórjuk a koriandert és a hinget, elkeverjük és hozzáadjuk a paradicsomot. Kevergetve addig sütögetjük, amíg a paradicsom besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a padlizsánt, megsózzuk, megszórjuk garam masalával és a korianderzöldet is beletesszük. 3-4 percig tovább főzzük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek