Káposztás sabji

Ez most csupa friss, új zöldségből készült, amelyek egyszerre, nagyon gyorsan megpuhultak.

Hozzávalók:

3 ek olaj

2 kk római kömény

fél ek reszelt friss gyömbér

1-2 apró száraz chili (ízlés szerint)

Fél kk asafoetida

¾ kk kurkuma

2 kk őrölt koriander

1 nagyobb paradicsom lereszelve

Fél fej új káposzta csíkokra vágva

2 nagyobb újkrumpli megpucolva, felkockázva

15 dkg friss zöldborsó

2,5 kk só

fél kk garam masala

Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, majd hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a száraz chilit, és néhány másodperc pirítás után beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a koriandert. Beleöntjük a paradicsomot és 2-3 percig sűrítjük. Jöhetnek a zöldségek, és öntünk hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, belekeverjük a garam masalát is. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek