Néhány hete sütöttem ezt a tortát, vasárnapi édességnek ajánlom téli napokra. Esetleg ötórai teához 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
egy csipet só
2 érett banán
6 ek joghurt
1 tk szódabikarbóna
0,6 dl olaj
12 dkg cukor
3 ek csokiforgács (elhagyható)
3 ek őrölt mogyoró (elhagyható)
A krémhez:
25 dkg mascarpone
4 ek porcukor
4 ek őrölt mogyoró (vagy dió)
2 ek joghurt
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy villával pépesítjük a banánt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Kiolajozunk és lisztezünk egy kisebb tortaformát, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben lassan sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Kikeverjük a mascarponét, a porcukrot, a mogyorót és a joghurtot. Ha túl sűrű, még higíthatjuk joghurttal.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével. A másik felével kívülről bevonjuk, és kókuszcsipsszel díszítjük.