Gyors és finom! Tökéletes köret főzelékhez, szendvicsbe is rakhatjuk, de egy salátával vacsora is lehet. Én fagyasztani is szoktam.

Hozzávalók:

50 dkg vegyes zöldség (káposzta, répa, karalábé, zeller, karfiol)

25 dkg zabpehely

2,5 kk só

fél kk őrölt feketebors

3/4 kk asafoetida

3 lapos kk pirospaprika

1/2 kk fűszerkömény

A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és késes aprítóba tesszük. Ennek hiányában lereszeljük. Besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Amikor levet eresztett, hozzáadjuk a zabpelyhet, és egy kevés vizet, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. A többi fűszert is belekeverjük, és negyed órán át pihentetjük a masszát. Amikor letelt, fasírtokat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk. Ujjnyi olajban a fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Zöldséges zabfasírt

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!