Ma Sjámadzsjutól és Rádharadyától kaptam meghívást reggelire. Nem is akármilyen reggeli volt, villásreggeli. Nagyon szépen meg volt terítve, és sok-sok ízletes étel volt az asztalon. Mivel ők már hosszú ideje a barátaim, és a kapcsolatunk egyáltalán nem hivatalos, nem is értettem, mire ez a nagy pompa. Olyan volt, mintha az angol királynőt várták volna vendégségbe. Ráadásul egyik kedvenc ételem, a házisajt-rántotta játszotta a főszerepet a szín- és ízkavalkádban. Nagyon kellemes, jó hangulatú reggel volt.
Házisajt-rántotta
Hozzávalók:
4 l tejből házisajt (panír)
2 ek ghí vagy olaj
1 kk egész római kömény
1 kisebb paradicsom
1/4 kk asafoetida
½ kk pirospaprika
¼ kk őrölt feketebors
½ kk kurkuma
1,5 dl tejszín
2 kk feketesó vagy hagyományos só
1 csokor durvára vágott korianderlevél (elhagyható)
A ghít vagy az olajat egy edényben felmelegítjük, és beledobjuk a római köményt. Szép lassan megpirítjuk (kb. 3 perc), majd beledobjuk az asafoetidát, a kurkumát és a pirospaprikát is. Kb. fél percig pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, szeletekre vágott paradicsomot. Néhányat keverünk rajta, és beletesszük a nagyobb darabokra morzsolt házisajtot. Sózzuk, borsozzuk, és néhány percig összefőzzük. Beleöntjük a tejszínt, a korianderlevet, egy percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Salátával és pirítóssal igazi lakoma!