Azt mondják, hétvégén már jön az enyhülés, de addig még túl kell élni a kánikulát. Az ájurvéda nagy segítséget nyújt ebben, hiszen évszakonként változtatja az étkezést, és azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy Indiában aztán tudják, hogy mi az a hőség.
Mit együnk, igyunk?
Mindenképp hűtő energetikájú ételeket:
– Könnyű zöldségételeket, keserű, fanyar és édes ízeket
– gyümölcsöket (szilva, szőlő, dinnye)
– nyers salátákat (az uborka különösen hűt)
– Joghurt alapú italokat
– frissen facsart gyümölcsleveket (a dobozos, cukros nem jó!)
– használjunk rózsavizet a limonádéba, gyümölcslébe, tej alapú desszertekhez
– a gyógyteák közül jó a menta, citromfű
Kerüljük:
– a sós, a savanyú és a csípős ízeket, száraz ételeket
– az olajban sült, nehéz ételeket
– a csípős, karakteres fűszereket
– az ilyenkor tévesen agyonreklámozott gyömbéres limonádét!
Ha szeretnél többet megtudni az ájurvédikus főzésről, étkezésről, gyere el az ájurvéda főzőtanfolyamra!
http://fozoiskola.108.hu/tanfolyamok/ajurveda-fozotanfolyam/