A gabonapelyhekből készített kása nagyszerű választás reggelire, főleg télen. Sok energiát ad, minőségi tápanyaggal látja el a szervezetet, és fűt a hideg napokban.
Hozzávalók (személyenként):
1 dl zabpehely (adható hozzá más is, pl. kölespehely, amarántpehely)
1 dl víz
1 dl tej (növényi tej is lehet)
1 tk nyírfacukor (méz vagy bármi más édesítőszer)
10 dkg idénygyümölcs
1 ek olajos mag (pl. mandulapehely, durvára vágott dió, kókuszreszelék)
egy csipet fahéj (elhagyható)
A vizet és a tejet a cukorral felforraljuk. Belekeverjük a gabonapelyheket, és egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Müzlistálba tesszük, kicsit állni hagyjuk, majd tetszés szerint joghurttal, gyümölcsökkel, magokkal díszítjük.