Sütőtök mogyoróval és kókusszal – az indiai konyha remeke. Rizzsel vagy lepénykenyérrel (parathával vagy purival) tálaljuk.
Hozzávalók:
6 dkg földimogyoró
2 ek friss reszelt kókusz
3 ek olaj
1,5 kk fekete mustármag
2 kk urad dál
5 currylevél
¼ kk őrölt csili
½ kk kurkuma
1 kg megtisztított, 2×2 cm-es sütőtökkocka
2 kk só
egy csokor apróra vágott korianderlevél
A földimogyorót és a kókuszt összekeverjük, öntünk rá másfél deci vizet, és egy órán át ázni hagyjuk. Ha letelt, turmixban pépesítjük.
Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és kipattogtatjuk benne a mustármagot. Akkor jó, ha halványszürke és illatos lesz. Ezután hozzáadjuk az urad dált és a currylevelet, és addig pirítjuk, míg az urad dál aranybarna lesz. Rászórjuk a csiliport és a kurkumát, megkeverjük, és hozzáadjuk a sütőtököt. Öntünk rá 2 deci vizet, megsózzuk, és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a sütőtök megpuhul. Ez nagyon gyorsan megvan, 15-20 perc elég hozzá. Az utolsó 3 percben belekeverjük a mogyoró-kókusz pasztát és összefőzzük. Végül óvatosan beleforgatjuk a korianderlevelet. Rizzsel vagy kenyérfélével tálaljuk.