Hozzávalók:
2 sárgarépa felkarikázva
3 közepes krumpli kockára vágva
egy kisebb zellergumó kockára vágva
egy kisebb karalábé kockára vágva
5-6 db kovászos vagy sós uborka reszelve
2 kk só
½ kk őrölt feketebors
1/2 kk kurkuma
2 ek liszt
2 dl tejföl
egy csokor friss, apróra vágott kapor
Az olajat egy fazékban felmelegítjük, beletesszük a sárgarépát, a krumplit, a zellert és a karalábét. 2-3 percig dinszteljük, majd felengedjük 1,5-2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kurkumával, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a lisztet és a tejfölt simára keverjük, hozzáadunk egy-két decit a levesből, majd az egészet belekeverjük a levesbe, azaz behabarjuk. Hozzáadjuk a reszelt uborkát és a kaprot is, és forrás után 3-4 percig főzzük.