Lengyel uborkaleves

Hozzávalók:

2 sárgarépa felkarikázva

3 közepes krumpli kockára vágva

egy kisebb zellergumó kockára vágva

egy kisebb karalábé kockára vágva

5-6 db kovászos vagy sós uborka reszelve

2 kk só

½ kk őrölt feketebors

1/2 kk kurkuma

2 ek liszt

2 dl tejföl

egy csokor friss, apróra vágott kapor

Az olajat egy fazékban felmelegítjük, beletesszük a sárgarépát, a krumplit, a zellert és a karalábét. 2-3 percig dinszteljük, majd felengedjük 1,5-2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kurkumával, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a lisztet és a tejfölt simára keverjük, hozzáadunk egy-két decit a levesből, majd az egészet belekeverjük a levesbe, azaz behabarjuk. Hozzáadjuk a reszelt uborkát és a kaprot is, és forrás után 3-4 percig főzzük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek