Nagyon könnyű, kicsit lecsó jellegű nyári sabji.
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
1 kaliforniai paprika (vagy kápia)
2 ek olaj
2 kk római kömény
fél ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt koriander
fél kk asafoetida
¾ kk kurkuma
egy csipet őrölt chili (ízlés szerint, a nyári melegben nem kell sok)
5 dl sűrű paradicsomszósz (ez nálam házi volt, az aprított paradicsom konzerv is jó)
20 dkg panír felkockázva (jó helyette a natúr grillsajt)
fél dl tejszín
2 kk só
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római kömény, majd hozzáadjuk a gyömbért. Elkeverjük, és pár másodperccel később rászórjuk az őrölt fűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a chilit. Keverés után ráöntjük a paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a paprikát, majd öntünk rá egy kevés vizet, hogy szaftos legyen és a zöldség megpuhuljon. 10-12 percig főzzük tovább, majd megsózzuk, beleöntjük a tejszínt és beletesszük a panírt. Forrás után 2 percig főzzük és kész. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.