Manapság egyre többen vannak, akik a tehéntejről átszoknak a gabona- vagy magtejre, különböző okok miatt. Velem is így volt ez néhány hónappal ezelőtt, ugyanis a tehéntej meglehetősen nyákosított. Először kissé félve kóstoltam meg a rizstejet, ám félelmem alaptalan volt. Miután a boltban kapható gabonatej elég drága, elkezdtem utánajárni, hogyan jöhetnék ki olcsóbban. Első körben csak egy turmixgép segítségével készítettem rizstejet, ami jól sikerült. Később aztán hallottam egy gabonatej készítő automatáról, és rövid idő múlva megismerkedtünk. Utólag azt kell mondanom, azért az automatával készített tej minőségben lényegesen jobb, mint a turmixgépes.
Az automata fél óra alatt tökéletes állagú és ízű gabona- és magtejet készít, egyéni ízlés szerint. Csak bele kell tenni az alapanyagot, megnyomni egy gombot, és fél óra múlva kész a tej, ami a boltban 600-800 Ft között mozog. Könnyen kezelhető, praktikus kis gép, ami a tejen túl zöldség- és gyümölcs krémleveseket, kásákat, növényi tejszínt, gyümölcs- és zöldségturmixokat is készít.
Űrtartalma: 1,3 liter

Receptek is jönnek 🙂

További infó, megrendelés: gabonatej.hu

 

gabonatej

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!