Ez a leves egy borzasztó gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel. Fogyaszthatjuk a nyári melegben hűtve, vagy akár a tél közepén melegen, de azt javaslom, ekkor a mentalevél helyett adjunk hozzá néhány szegfűszeget és egy kevés reszelt friss gyömbért, esetleg egy csipet őrölt kardamomot.
Hozzávalók:
5 alma
víz
egy nagyobb darab egész fahéj
fél citrom leve
5 ek fruktóz vagy cukor
2 dl tejszín
1 púpozott evőkanál vaníliás pundingpor
4 mentalevél
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat. Az így megtisztított almát felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Beletesszük az egész fahéjat, a citromlevet és a cukrot. Forrás után kb. negyed órát főzzük, ez idő alatt az alma megpuhul. Közben a tejszínt és a pudingport simára keverjük. A megpuhult almát levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fahéjat, beletesszük a mentaleveleket és az almát vízzel együtt vagy leturmixoljuk, vagy ledaráljuk vagy villával összenyomjuk. Visszatesszük a tűzre, újból felforraljuk, és a tejszínes pudingporral besűrítjük.
Finom lehet és milyen szép lett ez a kép 🙂
köszi, Lúdanyó, próbálok igyekezni 🙂
A zöld háttérről egy szép nagy zöldalma ugrott be 🙂
Nagyon szeretem a gyümölcslevesek minden változatát. Viszont almalevest még nem ettem, szerintem ki fogom próbálni! Szép a fotód!
Köszi, Annamária. Remélem ízleni fog az almaleves!
Ez kipróbálom. Bár nem szeretném „borzasztó” gyorsan, inkább csak nagyon gyorsan készíteni.
Elnézést, nem bántásnak szántam, inkább építőnek.
Szivárványfény, ezen nem veszünk össze. Én borzasztó gyorsan csináltam, de aki akarja, csinálhatja nagyon gyorsan. Ízlés szerint.
Ismét étvágygerjesztő lett a kompozíció. Egyik nap én is ki fogom próbálni.