Alu kari

Egyszerű sabji, hiszen semmi más zöldséget nem tartalmaz, csak krumplit. A fűszerezése kicsit bonyolultabb, viszont nagyszerű bizonyítéka annak, hogy egyféle zöldségből is gazdag ízvilággal rendelkező étel készíthető.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 ek szezámmag pirítva
2 ek reszelt kókusz
1 ek reszelt friss gyömbér
4 ek joghurt
2 ek olaj
2 kk római kömény
3-4 apró száraz chili (ízlés szerint)
¼ kk asafoetida
2 kk őrölt koriander
1 kk őrölt édeskömény
1 kk kurkuma
1 kk édes pirospaprika
1 kk garam masala
2,5 kk só
egy csokor korianderlevél apróra vágva

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és bő olajban kisütjük. Nem kell barnára, mint a sült krumplihoz, elég, ha félig megpuhul. Turmixgépbe tesszük a szezámmagot, a kókuszt, a gyömbért és a joghurtot, majd simára, krémesre turmixoljuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a római köményt, és kb. fél percig pirítjuk. Belemorzsoljuk a száraz chilit és tovább pirítjuk, majd a porfűszerek következnek: az asafoetida, a koriander, az édeskömény, a kurkuma és a pirospaprika. Néhányszor megkeverjük, majd ráöntjük a joghurtos fűszerpasztát. Egy percig kevergetjük, és beletesszük a kisütött krumplit. Felöntjük 4-5 dl vízzel, hogy kissé leveses, krémes állagú étel legyen, megsózzuk, és forrás után 6-8 percig főzzük. Ha megvan, megszórjuk a garam masalával és az apróra vágott korianderlevéllel, és összekeverjük. Kenyérfélével tálaljuk.

Alu kari

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek