Bruschetta

A gyorsan és sokféleképp elkészíthető olasz előétel, a bruschetta mára meghódította a világot. A pirított kenyérszeletre halmozott finomságokból álló fogás szuper reggeli vagy vacsora lehet, főleg nyáron, amikor illatos – lehetőleg saját termesztésű – paradicsom és bazsalikom áll rendelkezésünkre.

Hozzávalók:

1 bagett

4-5 paradicsom

egy csokor friss bazsalikomlevél

fél dl olívaolaj

egy csipet őrölt fekete bors

egy csipet asafoetida (elhagyható)

15 dkg feta sajt

A kenyeret felszeleteljük, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomot kockára vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, a sót és a csíkokra vágott bazsalikomot. Összekeverjük, majd a pirítósokra kanalazzuk. A

tetejüket megszórjuk morzsolt fetával.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek